- خیابان شریعتی، پایین تر از پل رومی، پلاک 1758، ساختمان ققنوس
09تنوع، طعم خاص و عطر فوقالعاده غذاهای محلی اسپانیایی، هر فردی را عاشق خوردن میکند. بسیاری از گردشگرانی که اسپانیا را برای گذراندن تعطیلات انتخاب میکنند، پس از بازگشت هم نمیتوانند طعم و عطر غذاهای محلی اسپانیا را فراموش کنند و خود برای طبخ این غذاها دستبهکار میشوند. البته طبیعی است که تمامی خوشمزگی این غذاها زمانی است که به دست سرآشپزهای اسپانیولی و در خاک این کشور طبخ شود.
در این مطلب تلاش شده تا به برخی از مهمترین غذاهای محلی اسپانیا اشاره شود که در شهرهای مختلف این کشور پهناور، از بارسلونا تا مادرید و حتی جزایر قناری، میتوانید آنها را پیدا کنید. با مطالعه این مطلب با دنیایی از غذاهای خوشمزه آشنا میشوید که امکان تجربه کردن آنها در تور اسپانیا وجود دارد.
تنوع غذاهای محلی اسپانیا بیشتر از آن است که تصور میکنید. در بسیاری از مواقع میتوانید بهصورت جمعی انواع غذاها را سفارش داده و همگی از تمام غذاها امتحان کنید. تنها در این صورت است که امکان بررسی غذاهای مختلف وجود دارد. فراموش نکنید که تمامی غذاهای اسپانیا را در هر رستورانی پیدا نمیکنید. در بسیاری از مواقع برای خوردن یکی از غذاهای محلی اسپانیا باید به سراغ غذاهای خیابانی اسپانیا بروید.
موارد مطرح شده در این مقاله عبارتند از:
[ps2id id=’1′ target=”/]
شاید شما هم اسم تاپاس را به عنوان یکی از غذاهای معروف اسپانیا شنیده باشید و این سوال برایتان پیش آمده باشد که تاپاس چیست. تاپاس در واقع یک غذا نیست؛ بلکه به انواع غذاهای سرد و گرم که بهعنوان پیشغذا یا یک غذای ساده سرو میشوند، تاپاس گفته میشود. تاپاس در بسیاری از رستورانهای اسپانیا بهصورت نوعی دورچین بهصورت رایگان در کنار غذاهای محلی اسپانیا سرو میشود.
تاپاس تنوع زیادی دارد. برخی آن را یک غذای خیابانی اسپانیا میدانند و برخی دیگر تجربه میل کردن آن را در رستورانهای لاکچری اسپانیا داشتهاند. همین بازه گسترده نشاندهنده این موضوع است که تاپاس چقدر میتواند متفاوت طبخ و آماده شود. در همین مطلب در بین معرفی غذاهای محلی اسپانیا که بهعنوان وعده اصلی شناخته میشوند، به تعدادی از انواع تاپاس نیز اشاره خواهیم کرد.
[ps2id id=’2′ target=”/]
از معروفترین غذاهای محلی اسپانیا که نمیتوانید در سفر به این کشور آن را نادیده بگیرید، پایلا Paella است. از این غذا به اسمهای دیگری مثل پائلا یا پائیا نیز در کتابهای آشپزی نام برده میشود که به دلیل تفاوت تلفظ اسم این غذای خوشمزه است. پائلا غذا اسپانیایی مشهوری است که در اکثر شهرها در این کشور طبخ میشود. البته اصالت اصلی پائیا به شهر والنسیا باز میگردد. با این حال میتوانید با سفارش پائیا غذای اسپانیایی خوشمزهای را در جایجای این کشور میل کنید.
به طور کلی مواد اصلی تشکیلدهنده غذای اسپانیایی پایلا، برنج و سبزیجات مخصوص است. شاید این ظاهر نوع غذا شباهت زیادی به استانبولیپلو در ایران داشته باشد؛ اما مزه و عطر و طعم پائلا نشاندهنده اصالت اسپانیایی آن است. علاوه بر برنج و انواع سبزیجات ویژه طبخ پائیا، از لوبیا و ادویهجات هم استفاده میشود. گوشت مرغ به همراه گوشت اردک یا خرگوش نیز به این غذای خوشمزه اضافه میشود تا یک غذای مقوی و خوشمزه ایجاد شود. البته در بسیاری از شهرهای ساحلی اسپانیا، از ماهی و میگو برخی دیگر از حیوانات برای تامین گوشت غذا استفاده میشود.
فرقی نمیکند به کدام شهر در اسپانیا سر میزنید، درهرصورت حتما برای خوردن پائیا غذای اسپانیایی محبوب، برنامه ریزی کنید. این غذا برای هر دو وعده ناهار و شام در بهترین رستورانهای اسپانیا سرو میشود.
[ps2id id=’3′ target=”/]
اگر در طول سفر دلتان هوس املت ایرانی بکند، چارهای ندارید تا به وطن بازگردید. با این حال، یک گزینه جذاب برای جایگزین شدن با املت ایرانی وجود دارد و آن تورتیلا اسپانولا Tortilla Espanola است. به این غذا املت اسپانیایی نیز گفته میشود و از آن دست غذاهای محلی اسپانیا است که در کشورهای مختلف نیز طبخ میشود.
غذای اسپانیایی تورتیلا در واقع ترکیبی از سیبزمینی و تخم مرغ است. شاید بهتر باشد به جای املت اسم خاگینه یا حتی کتلت بر روی آن بگذاریم. آشپزهای مختلف هر کدام تورتیلا مخصوص خود را طبخ میکنند. با این حال اکثر آشپزهای اسپانیایی تلاش میکنند تا تورتیلا همانند کیک پف کند. برای این کار هم از تخم مرغ کمک میگیرند. تورتیلا یک غذای اسپانیایی با سیبزمینی بهحساب میآید که طرفداران زیادی در خود این کشور دارد.
نکته مهم در مورد غذای اسپانیایی تورتیلا این است که این غذا در طعمهای مختلفی سرو میشود. در هنگام سفارش حتما باید نوع آن را مشخص کنید. ممکن است علاوه بر سیبزمینی و تخم مرغ و ادویهجات، مواد دیگری نیز به آن اضافه شده تا طعم متفاوتی به خود بگیرد. تورتیلا اسپانولا بهصورت ساندویچ سرو میشود. آن را هم میتوان بهعنوان یکی از غذاهای خیابانی اسپانیا برشمرد و هم غذایی که در برخی رستورانها طبخ میشود.
[ps2id id=’4′ target=”/]
غذاهای اسپانیایی یک ویژگی مشترک دارند و آن این است که یک غذا با نام واحد، به روشهای مختلفی طبخ میشود. گازپاچو Gazpacho از همان دست غذاها است که در هر شهر اسپانیا بهصورت خاص خود طبخ میشود. گازپاچو از غذاهای محلی اسپانیا به شمار میرود که قدمتی به درازای تاریخ دارد. خاستگاه این غذا از آندلس بوده و کمکم به دیگر شهرها نیز نفوذ کرده است.
تنوع طبخ گازپاچو یا گازپاجو بهصورتی است که ممکن است در یک رستوران آن را بهصورت سوپ و در رستورانی دیگر آن را بهصورت خورش ببینید. در برخی مواقع گازپاچو اسپانیایی را بهصورت گرم سرو میکنند و در برخی شهرها بهویژه شهرهای گرمسیری، هنگام سرو درون آن یخ میریزند. حتی سالاد گازپاچو نیز طرفداران خاص خود را دارد.
در تور اسپانیا تا میتوانید از این غذاهای محلی میل کنید. غذاهای خوشمزهای که شاید در هیچ کجای دنیا نتوانید شبیه آن را پیدا کنید. گازپاچو از جمله غذاهای محلی اسپانیا است که کمتر ممکن است مدلهای آن را در دیگر نقاط جهان ببینید. تجربه کردن این غذای خوشمزه را در سفر جذابی که به شهرهای مختلف اسپانیا دارید، فراموش نکنید.
[sc name=”Highlight” text=”غذاهای اسپانیایی یک ویژگی مشترک دارند و آن این است که یک غذا با نام واحد، به روشهای مختلفی طبخ میشود” ]
[ps2id id=’5′ target=”/]
اولین غذای اسپانیایی تاپاس که در این مطلب معرفی میکنیم، گامباس آجیلو Gambas al Ajillo است که بهصورت وعده غذایی کامل هم طبخ میشود. گامباس آجیلو در واقع نوعی فستفود اسپانیایی است که بسیار سالم بوده و از غذاهای دریایی اسپانیایی است. حتی بسیاری از افرادی که علاقهای به غذاهای دریایی ندارند، این غذا را به دلیل طعم خوشمزه و سرو متفاوت میپسندند.
گامباس آجیلو که تلفظ دقیق آن «گمبس الخییو» است، در اکثر رستورانها سرو میشود. تاپاس بارها که حتما این غذای خوشمزه را بهعنوان یکی از تاپاسهای اصلی برای سرو قرار دادهاند. رستورانها نیز گامباس آجیلو را بهصورت پیشغذا یا دورچین و همچنین بهصورت یک غذای کامل آن را سرو میکنند.
میگوی تازه و خوشمزه، ماده غذایی اصلی به کار رفته در گامباس آجیلو است. این میگو به شکل و شمایل خاصی طبخ میشود تا حتی کسانی که علاقهای به غذاهای دریایی ندارند، این غذای معروف اسپانیایی را میل کنند. مطمئن باشید اگر به سراغ یکی از بهترین تاپاس فروشیهای اسپانیا بروید یا گامباس آجیلو را در یکی از بهترین رستورانهای اسپانیا میل کنید، برای همیشه عاشقش میشوید.
[ps2id id=’6′ target=”/]
بعد از معرفی تعدادی از بهترین غذاهای اسپانیایی که در بین تمامی گردشگران تور اسپانیا محبوب هستند، به سراغ یک غذای خاص میرویم. پالپو آلا گالگا نه برای اسمش بلکه برای ماده غذایی اصلی خود، خاص شده است. برای طبخ این غذا از نوعی اختاپوس کوچک استفاده میشود. بله درست شنیدید! این غذا با نوعی اختاپوس که در آب جوش طبخ شده است پخته میشود. شما به خوردن چنین غذایی علاقه دارید؟
[ps2id id=’7′ target=”/]
با یک غذای بینالمللی مواجه هستیم که هنوز خاستگاه آن مشخص نشده است. این غذا هم از جمله غذاهای محلی اسپانیا است و هم در لیست غذاهای متنوع انگلستان جای دارد. درهرصورت طعم خوشمزه این غذا باعث شده تا در دو کشور مورد توجه و استقبال قرار گیرد. علاوه بر طعم و مزه، تفاوت زیادی در نوع ماهیهای استفاده شده برای طبخ پسکادو فریتو در بین نوع اسپانیولی و بریتانیایی وجود دارد.
برای طبخ پسکادو فریتو اسپانیایی از انواع ماهی استفاده میشود. هرچند ترجیح اکثر آشپزها استفاده از ماهیهای کوچکتری است که بهصورت سوخاری شده سرو میشوند. هرچه در مورد پسکادو فریتو بگوییم، باز هم نمیتوانید حس خوردن این غذای دریایی اسپانیایی را درک کنید. بهتر است در تور اسپانیا لذت خوردن این غذا را تجربه کنید و از طعم و مزه آن برای ما بنویسید.
[ps2id id=’8′ target=”/]
تا عاشقان غذاهای دریایی در حال لذت از پسکادو فریتو هستند، بد نیست یکی دیگر از غذاهای محلی اسپانیا که غذایی محبوب است را معرفی کنیم. این غذای دریایی باکالائو Bacalao نام دارد. برای طبخ این غذای دریایی اسپانیایی از نوعی ماهی نمکسود استفاده میشود. این غذا بهقدری پرطرفدار است که بهصورت نیمه آماده و بستهبندیشده در سوپرمارکتهای اسپانیا نیز به فروش میرسد.
[ps2id id=’9′ target=”/]
یکی از تاپاسهای خاص و محبوب در اسپانیا، Pimientos de Padron نام دارد. این غذا در واقع نوعی فلفل سرخشده است که در کنار غذاهای اسپانیایی سرو میشود. بسیاری از مردم حتی از آن بهعنوان یک غذای ساده استفاده میکنند. اگر بهصورت غذای مجزا آن را دوست ندارید، حتما در کنار غذای خود پمینتوس پدرون را سفارش دهید و تست کنید.
[ps2id id=’10’ target=”/]
اگر بخواهیم در دنیای تاپاس غرق شویم، باید نام دهها مدل تاپاس را در این مطلب بیان کنیم. با این حال یکی از تاپاسهای محبوب که از انواع غذاهای محلی اسپانیا به شمار میرود، چمپیونز آجیلو Champinones al ajillo نام دارد. برای طبخ این نوع از غذاهای اسپانیایی باید قارچ را به همراه سیر سرخشده در روغن طبخ کرد. در بسیاری از رستورانها از روغن زیتون برای طبخ این تاپاس استفاده میشود که طعم آن را خاصتر نیز میکند.
[ps2id id=’11’ target=”/]
از دیگر غذاهای محبوب اسپانیایی که باید در تور اسپانیا آن را تست کنید، سیبزمینی تندشده یا اسپایسی است. در شهرهای مختلف اسپانیا این غذا را به صورتهای متفاوت طبخ میکنند. بهویژه نوع سس به کار رفته در این غذا بسیار مهم است. در بعضی از مناطق اسپانیا از سس قرمز تند استفاده میشود و در برخی شهرها از فلفل پابریکای مخصوص اسپانیایی. فرقی نمیکند، درهرصورت بهتر است تست کردن این غذای خوشمزه اسپانیایی را از دست ندهید.
[ps2id id=’12’ target=”/]
بهعنوان آخرین غذا یا خوراکی، یک دسر خوشمزه که از غذاهای معروف بارسلونا و منطقه کاتالونیا است معرفی میکنیم. کرم کاتالانا از آن دسرهای محبوبی است که در اکثر رستورانهای اسپانیا بهویژه در منطقه خودمختار کاتالان سرو میشود. طعم این دسر خوشمزه کاملا وابسته به سرآشپز است؛ در نتیجه سعی کنید در رستورانهای مختلف، این دسر خاص را میل کنید. در بارسلونا این دسر در کاسههای سفالی در پیش روی شما قرار داده میشود.
در این مطلب به معرفی چند نوع از غذاهای محلی اسپانیا پرداخته شد. غذاهایی که هر کدام میتواند تور اسپانیا را برای شما خاصتر و جذابتر کند. طبیعی است که در چند روز کوتاهی که در سفر به اسپانیا به سر میبرید نمیتوانید تمامی این غذاها را تست کنید. با این حال بهتر است بر اساس علایقی که دارید، گلچینی از غذاهای محبوب خود را تهیه و از منوی رستورانها سفارش دهید. نوش جان!
راستی اگر تجربه سفر به اسپانیا و خوردن غذاهایی که از آنها نام بردیم را دارید، حتما با ما و خوانندگان این مطلب در میان بگذارید. مطمئنا اطلاعات تجربی شما میتواند به انتخاب بهتر غذا در تور اسپانیا به همه گردشگران کمک کند.