چرا به گرجستان سفر کنیم؟

جستجو در سایت


دسته بندی


آخرین مقالات


برچسب ها


آخرین تور ها


چرا به گرجستان سفر کنیم؟

چرا به گرجستان سفر کنیم؟

گرجستان در حاشیه‌ی شرقی دریای سیاه و جنوب رشته‌کوه‌های قفقاز قرار دارد. این کشور از شمال و شمال شرقی توسط روسیه، از شرق و جنوب شرقی توسط آذربایجان، از جنوب توسط ارمنستان و ترکیه و از غرب توسط دریای سیاه احاطه شده است. گرجستان دارای سه گروه قومی است: آبخازی‌ها در شمال غربی که بیش‌تر در شهر سوکومی ساکن هستند، آجارایی‌ها در جنوب غربی که بیشتر ساکن شهر باتومی هستند و اهالی اوستیای جنوبی که در شمال این کشور هستند و بیشتر در شهر تسخینوالی سکونت دارند. پایتخت گرجستان هم شهر تفلیس است. اگر قصد مهاجرت به گرجستان را دارید و می‌خواهید

اقامت گرجستان را دریافت کنید یا حتی فقط قصد مسافرت با تور گرجستان را دارید، پیشنهاد می¬کنیم ادامه‌ی این مطلب را حتماً مطالعه کنید.

[lwptoc]

تاریخچه گرجستان

مردم گرجستان در تاریخ ریشه‌ی عمیقی دارند و دارای میراث فرهنگی باستانی و غنی‌ای هستند. نام گرجستان از نامی که ایرانی‌ها بر روی آنها گذاشتند، یعنی گرج، برگرفته شده است. در قرون وسطی پادشاهی گرجستان بسیار قدرتمند بود و از قرن ۱۰ تا ۱۳ میلادی به اوج قدرت خود رسید. بعد از سلطه‌ی طولانی ترکیه و پارس، گرجستان در قرن ۱۹ میلادی ضمیمه‌ی امپراتوری روسیه شد. یک ایالت گرجستان مستقل از ۱۹۱۸ تا ۱۹۲۱ وجود داشت که آن هم ضمیمه‌ی اتحاد جماهیر شوروی شد.

در سال ۱۹۳۶ این کشور تبدیل به یک جمهوری مستقل شد و تا سقوط جماهیر شوروی این‌گونه ماند. در دوران شوروی اقتصاد گرجستان مدرن و متنوع بود. گرجستان که یکی از مستقل‌ترین جمهوری‌ها بود در ۱۹ نوامبر ۱۹۸۹ حق حاکمیت خود را اعلام کرد و در ۹ آوریل ۱۹۹۱ اعلام استقلال کرد و واحد پول گرجستان به لاری تبدیل شد.

 

جغرافیا و آب و هوا

طبیعت گرجستان
طبیعت گرجستان

زمین گرجستان بیش‌تر کوهستانی است و بیش از یک سوم آن پوشیده از جنگل و بیشه‌زار است. تنوع چشم‌انداز در این کشور بسیار زیاد است، از سواحل دریای سیاه گرفته تا ناحیه‌ی برفی و یخ‌زده‌ی قفقاز. چنین تناقض‌هایی به دلیل مساحت کم این کشور بیش‌تر به چشم می‌آیند.
حصار قفقاز از گرجستان در برابر موج هوای سرد شمال محافظت می‌کند درحالی‌که این کشور در برابر موج گرما که از دریای سیاه وارد می‌شود، کاملاً باز است. غرب این کشور آب و هوایی شرجی دارد و در اغلب اوقات سال، به‌خصوص در فصل پاییز و زمستان، شاهد بارش شدید باران است. جنوب کلخیدا شاهد بیش‌ترین میزان بارش باران است و زمستان‌های معتدل و نسبتاً گرمی دارد. درحالی‌که شرق این کشور دارای آب و هوایی متنوع‌تر است که هم شرجی و هم خشک است و میزان بارش در آن به خاطر فاصله‌ای که از دریا دارد کمتر است. مناطق جنوب شرقی خشک‌ترین مناطق این کشور هستند و زمستان‌های آنجا خشک‌ترین فصل است و بیش‌ترین میزان بارش باران این ناحیه معمولاً در بهار رخ می‌دهد.

 

زبان

درصورتی که قصد مهاجرت به گرجستان را دارید بهتر است بدانید که زبان گرجستانی عضوی از خانواده‌ی زبان‌های کارتولیایی (جنوب قفقازی) است. زبان گرجستانی الفبای مخصوص خود را دارد که باور دارند از قرن پنجم میلادی پیشرفت چشمگیری داشته است و لهجه‌های بسیار زیادی دارد. تعدادی از زبان‌های قفقازی دیگری هم توسط اقلیت‌ها صحبت می‌شوند. درصورتی که با تور گرجستان مسافرت می‌کنید نیازی به دانستن و فهمیدن این زبان‌ها ندارید.

[irp posts=”2583″ name=”هرچه درباره ارمنستان باید بدانید”]

[irp posts=”2723″ name=”چرا باید به باکو سفر کنیم”]

قومیت‌ها و مذاهب گرجستان

به‌احتمال‌زیاد گرجستانی‌هایی که نام کارتولی را دارند همیشه ساکن این منطقه بوده‌اند که خود آنها به آن ساکراتولو می‌گویند. قومیت‌های گوناگون و زیادی در گرجستان سکونت دارند که نمایانگر ترکیب قومی گسترده‌ی منطقه‌ی قفقاز است. حدود چهار پنجم جمعیت این کشور گرجستانی هستند و باقی آنها ارمنی، روس، آذربایجانی و تعداد بسیار کمتری از آن‌ها اوستیایی، آبخازی، یونانی و آجارایی هستند.
بسیاری از گرج‌ها پیرو کلیسای ارتدکس گرجستان هستند که یک کلیسای ارتدکس شرقی خودمختار است. مسلمانان، ارتدکس‌های روس، ارمنی‌ها، کاتولیک‌ها و یهودیان هم در این منطقه حضور دارند و برای مهاجرت به گرجستان مانع مذهبی وجود ندارد.

 

فرهنگ

گرج‌ها مردمانی مغرور و دارای فرهنگ غنی هستند. آن‌ها به‌ مبارز و مهمان‌نواز بودن، عشق به زندگی، سرزندگی، شوخ‌طبعی و طول عمر زیاد مشهور هستند. گرجستان پیشینه‌ای ادبی دارد که به قرن پنجم میلادی می‌رسد. کلخیدا دارای مدرسه‌ای سطح بالا بود که یونانیان و گرج‌ها در آن تحصیل می‌کردند.
یکی از شاخص‌ترین آثار ادبی گرجستان “شوالیه در پوست پلنگ” است که در قرن دوازدهم میلادی توسط شوتا راستاولی سروده شد. نمایشنامه‌نویس قرن نوزدهم، گئورگی اریستاوی هم به‌عنوان بنیان‌گذار تئاتر مدرن گرجستان شناخته می‌شود.

 

دیدنی‌های گرجستان

 

 گرجستان
دیدنی‌های گرجستان

گرجستان بیشتر دارای مناظر و دیدنی‌های طبیعی است و برای افراد طبیعت‌ دوستی که قصد سفر با تور گرجستان به صورت گروهی یا تور انفرادی را دارند یا حتی تمایل دارند اقامت گرجستان را دریافت کنند، مکان مناسبی است. از مناظر دیدنی آن می‌توان به دریاچه‌ی ریتسا اشاره کرد که در آبخازیا قرار دارد و با وجود خطرهایی که به دلایل سیاسی دارد، ارزش یک‌بار دیدن را دارد.
اوشگولی هم یکی از مناطق زیبای گرجستان است که دیدن آن خطر کمتری دارد و از تعدادی روستا در منطقه‌ی قفقاز تشکیل‌شده است. کلیسای کازبگی در ناحیه‌ی کازبگی هم شاید شناخته‌شده‌ترین نماد گرجستان باشد که سر زدن به آن خالی از لطف نیست و قلعه‌ی آنانوری در ۷۰ کیلومتری تفلیس هم یکی دیگر از آثار تاریخی است که حتماً باید از آن دیدن کرد.

اقتصاد و منابع گرجستان

واحد پول گرجستان لاری است و در اغلب موارد قیمت لاری گرجستان از ثبات خوبی برخوردار است. اقتصاد گرجستان از کشاورزی سنتی و مکانیزه به همراه پایه‌ی صنعتی پیشرفته تشکیل شده است. کشاورزی گرجستان حدود نیمی از تولید ناخالص داخلی این کشور را بر عهده دارد و باعث اشتغال‌زایی برای حدود یک‌چهارم نیروی کار این کشور شده است. بخش‌های صنعتی و خدماتی هم هرکدام حدود یک‌پنجم از نیروی کار این کشور را به خدمت گرفته‌اند.
پس از به دست آوردن استقلال، اقتصاد گرجستان به دلیل وضعیت سیاسی بی‌ثباتی که داشت رو به افول رفت و سبب شد سرمایه‌گذاران خارجی با وجود قیمت لاری گرجستان جرئت سرمایه‌گذاری در این کشور را نداشته باشند. نبود رابطه‌ی تجاری خوب با ایالت‌های جماهیر شوروی سابق و ناآرامی‌های موجود در آبخازیا و اوستیای جنوبی که خطوط لوله‌ی کلیدی را قطع کردند، واحد پول گرجستان دچار رکود شد. گرجستان تلاش کرد اقتصاد دستوری خود را به اصول بازاری سازمان‌دهی شده تبدیل کند که در آن قیمت‌ها آزاد شدند، سیستم بانکی اصلاح شد و بعضی از شرکت‌ها و تأسیسات خصوصی شدند. بانک ملی گرجستان که بانک مرکزی این کشور است لاری که واحد پول گرجستان است را عرضه می‌کند و در روند تعیین قیمت لاری گرجستان نقش دارد. اغلب مؤسسات مالی گرجستان در تفلیس قرار دارند.
مناطق داخلی گرجستان دارای منابع زغال‌سنگ، نفت و مرمر هستند. معادن منگنز چیاتورا توان رقابت با معادن هند، برزیل و غنا را ازلحاظ کیفیت و کمیت دارند. منابع برق‌آبی این کشور هم قابل توجه هستند. طولانی‌ترین و قوی‌ترین رودهایی که برای تولید برق مورد استفاده قرار می‌گیرند ریونی، اینگوری و کودوری هستند. این رودهای غربی حدود سه چهارم ظرفیت برق این کشور را تولید می‌کنند.

[sc name=”Highlight” text=”کشاورزی گرجستان حدود نیمی از تولید ناخالص داخلی این کشور را بر عهده دارد و باعث اشتغال‌زایی برای حدود یک‌چهارم نیروی کار این کشور شده است.” ]

در این سال‌ها توجه‌های بیش‌تری به‌سوی گرجستان جلب شده است. تمایل به دریافت اقامت گرجستان افزایش‌یافته است و افراد بیش‌تری به استفاده از تور گرجستان تمایل پیدا کرده‌اند که یکی از دلایل آن می‌تواند قیمت لاری گرجستان باشد. این کشور با ایران رابطه‌ای پیچیده و قدیمی دارد و برای ایرانیان شاید چندان هم غریب نباشد. در گرجستان می‌توانید انواع آب‌وهوا را تجربه کنید و با فرهنگ و تاریخ متنوع قفقازی آشنا شوید، درحالی‌که وضعیت اقتصادی هم دچار ثبات خوبی است.

اشتراک گذاری این پست

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.