واتیکان، راهنمای بازدید از کوچکترین کشور جهان

جستجو در سایت


دسته بندی


آخرین مقالات


برچسب ها


آخرین تور ها


6 روز سوییس (TK2143)

6 روز سوییس (TK2143)

7 روز فرانسه (EK2181)

7 روز فرانسه (EK2181)

7 روز تونس (EK2180)

7 روز تونس (EK2180)

واتیکان، راهنمای بازدید از کوچکترین کشور جهان

واتیکان، راهنمای بازدید از کوچکترین کشور جهان

واتیکان کوچکترین کشور دنیاست! همین جمله می‌تواند یکی از اصلی‌ترین دلایلی باشد که شما را برای سفر به این کشور و بازدید از آن ترغیب کند. اما اگر بگوییم که این کشور میزبان بزرگترین کلیسای جهان است، با این حال تمام این کشور در دل یک شهر دیگر قرار دارد، بدون شک بیشتر تعجب خواهید کرد.
پس اگر دوست دارید با کوچکترین کشور دنیا و راهنمای بازدید از آن آشنا شوید، در این مقاله از وبلاگ ققنوس همراه ما باشید.

[lwptoc]

 

درباره واتیکان

پیش از اینکه به راهنمای و بازدید بپردازیم، بهتر است کمی درباره این کشور صحبت کنیم و توضیح دهیم که کجاست و چگونه شکل گرفته است.
واتیکان (Vatican) یک دولت شهر (City State) مستقل در میان شهر رم ایتالیا است. این کشور نوعی از پادشاهی است که توسط پاپ کلیسای کاتولیک مسیحیت اداره می‌شود. در واقع مرکز کلیسای کاتولیک به شمار می‌رود.
اما اینکه چرا واتیکان کشور است، به تاریخ پرفراز و نشیب اروپا در قرون وسطی بازمی‌گردد. سنت پیتر یا پطرس مقدس، از حواریون مسیح (ع) و اولین پاپ مسیحیت بود که بین سال‌های 64 تا 68 میلادی در شهر رم به صلیب کشیده شد. در سال 313 میلادی، امپراتور کنستانتین مسیحیت را به عنوان دین رسمی امپراتوری روم انتخاب کرد و بدین ترتیب، قدرت پاپ‌ها و کلیسای کاتولیک کم کم افزایش یافت.
پس از فروپاشی امپراتوری روم در قرن 5 میلادی و شروع قرون وسطی، اروپا وارد دوران نسبتا پر هرج و مرجی شد و حکومت‌های مختلفی در آن شکل گرفت. در قرن هشتم میلادی، پاپ و دستگاه کلیسا قدرتی بدست آوردند و حکومت مستقلی با نام ایالات پاپی (Papal States) تاسیس کردند.

این حکومت در دوران اوج خود و در ابتدای دوران رنسانس قدرت بسیاری داشت و به طور مستقل بر شهر رم و مناطق اطراف آن حکومت می‌کرد.
در این دوره همواره با دیگر دولت شهرهای ایتالیا از جمله فلورانس، ونیز، میلان و … در نزاع و کشمکش بود و به دلیل جایگاه مذهبی و ثروت خود، نفوذ بسیاری در معادلات سیاسی اروپا داشت.
در قرن 19 میلادی، ویکتور امانوئل (Victor Emmanuel II) که پادشاه ساردنی (Kingdom of Sardinia) بود، تصمیم گرفت تمامی ایالت‌ها و دولت شهرهای ایتالیا را با یکدیگر متحد سازد. دستگاه کلیسا قصد نداشت استقلال خود را از دست دهد و به مخالفت با این تصمیم پرداخت. اما در نهایت ارتش پادشاهی ایتالیا در سال 1870 میلادی موفق شد واتیکان را تصرف کرده و در زیر پرچم ایتالیا بیاورد.. بدین ترتیب حکومت ایالت پاپی سقوط کرد.
با اینحال رابطه پادشاهی ایتالیا و دستگاه کلیسا همچنان خصمانه بود تا حدی که کلیسا شخص پاپ را به طور رسمی با عنوان «زندانی واتیکان» خطاب می‌کرد. سال 1871 پایتخت پادشاهی ایتالیا که هنوز در فلورانس بود، به شهر رم منتقل شد و همین باعث افزایش تنش‌ها شد زیرا واتیکان خود را صاحب شهر رم می‌دانست.

فضای داخلی کلیسای سنت پیتر واتیکان

از سال 1926 دولت ایتالیا تصمیم گرفت این تنش‌ها را کاهش دهد تا اینکه سرانجام در سال 1929 پیمانی بین حکومت ایتالیا و دستگاه کلیسا امضا شد. این پیمان که با نام پیمان لاتران (Lateran Treaty) شناخته می‌شود، واتیکان را به عنوان کشوری کاملا مستقل معرفی کرد و تمامی اختیار آن را به دستگاه کلیسا سپرد. بدین ترتیب کشور واتیکان به عنوان یک کشور مستقل پا به عرصه جهانی نهاد.
بخش اصلی کشور در شهر رم و غرب رود تیبر (Tiber) قرار دارد و بخش اعظم با دیوارهای قدیمی شهر رم احاطه شده است. با اینحال کلیساهای جامع بزرگ و تعدادی عمارت اعیانی در گوشه و کنار رم و ایتالیا نیز در اختیار این کشور هستند. در ادامه نقشه واتیکان را خواهید دید.

 

[sc name=”highlight” text=”پیمان لاتران (Lateran Treaty) در سال 1929 واتیکان را به عنوان کشوری کاملا مستقل معرفی کرد و تمامی اختیار آن را به دستگاه کلیسا سپرد. بدین ترتیب کشور واتیکان به عنوان یک کشور مستقل پا به عرصه جهانی نهاد.” ]

 

احتمالا برایتان این سوال پیش آمده است که مساحت این کشور چند کیلومتر مربع است. واتیکان 0.49 کیلومتر مربع مساحت دارد و کوچکترین کشور جهان است. همچنین جمعیت بسیار اندکی نیز دارد. اگرچه نمی‌توان جمعیت این کشور را به طور دقیق محاسبه کرد، اما پیش بینی می‌شود که واتیکان در حدود 825 نفر جمعیت داشته باشد که اکثر آنها اسقف و کشیشان کلیسای کاتولیک هستند.
یکی دیگر از موضوعاتی که درباره واتیکان باید بدانیم، این است که کلمه واتیکان به چه معناست. شهر باستانی رم و اطراف آن از تپه‌های مختلفی تشکیل می‌شده است که هر یک نامی داشته‌اند. یکی از این تپه‌ها که محل به صلیب کشیدن پطرس مقدس و در نهایت تاسیس کلیسای سن پیتر بود، تپه واتیکان نام داشت.
البته باید بدانید که واتیکان تنها به این کشور اشاره دارد و دستگاه کلیسای کاتولیک مسیحیت با نام سریر مقدس (The Holy See) شناخته می‌شود. اگرچه این دو با یکدیگر همپوشانی دارند و بسیاری از اوقات با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند، اما کاملا متفاوت هستند. به عنوان مثال بد نیست بدانید که زبان رسمی واتیکان ایتالیایی است، اما زبان رسمی و رایج سریر مقدس لاتین است و تمامی اسناد آن به این زبان نوشته می‌شود.

بازدید از واتیکان

از آنجایی که واتیکان در رم ایتالیا قرار دارد، تقریبا تمام افرادی که با تور ایتالیا به رم سفر می‌کنند از واتیکان نیز بازدید می‌کنند. واتیکان برای قرون متمادی، یکی از ثروتمندترین و بانفوذترین حکومت‌های دنیا بوده و به همین دلیل آثار هنری بسیار شگفت انگیزی را در خود جای داده است که امروزه از مهمترین دیدنی‌های ایتالیا به شمار می‌روند. کافیست تصاویر این کشور را ببینید تا شما نیز با ما هم عقیده شوید.
اگرچه یک کشور مستقل است، اما خوشبختانه برای سفر به آن به ویزای واتیکان نیاز ندارید زیرا واتیکان عضو پیمان شینگن (Schengen) است و با ویزای ایتالیا می‌توانید از جاذبه‌های واتیکان نیز بازدید کنید.
در ادامه تعدادی از مهمترین جاذبه‌هایی که در واتیکان خواهید دید را با یکدیگر مرور می‌کنیم:

کلیسا و میدان سن پیتر

کلیسا و میدان سن پیتر: کلیسای سن پیتر بزرگترین کلیسای جهان، مقر پاپ و مذهب کاتولیک و یکی زا مقدس‌ترین نقاط جهان به شمار می‌رود. این کلیسا یک شاهکار معماری بینظیر است و شاید آن را بتوان برترین نمونه هنر معماری، نقاشی، مجسمه‌سازی و تزئینات رنسانس دانست. این کلیسا و میدان سن پیترو مملو از زیبایی‌ها و جزئیاتی است که برای درک آنها به روزها و ماه‌ها زمان نیاز دارید.

موزه واتیکان

موزه واتیکان: موزه واتیکان یکی دیگر از جاذبه‌هایی است که می‌توانید در واتیکان از آن بازدید کنید. این موزه یکی از بزرگترین و پربازدیدترین موزه‌های جهان است و تعداد بسیار زیادی اثر تاریخی و هنری را در خود جای داده است. پاپ برای قرن‌های متمادی، یکی از مهمترین مقام‌های جهان بوده است و علاوه بر آثار هنری، بسیاری از اکتشافات باستان شناسی نیز به او اهدا شده است. امروزه این آثار در موزه واتیکان به نمایش درآمده‌اند.

قلعه سنت آنجلو

قلعه سنت آنجلو: قلعه سنت آنجلو یک بنای مدور بزرگ است که در حاشیه رود تیبر و شرق واتیکان قرار گرفته و اگرچه در مرزهای واتیکان نیست، اما به نوعی می‌توان آن را از جاذبه‌های واتیکان به شمار آورد. این قلعه در ابتدا آرامگاه امپراتور هادریان بوده است که در قرن دوم میلادی ساخته شده و در سال‌های بعدی به یک قلعه نظامی و سپس به اقامتگاه پاپ بدل شده است.

کلیسای سیستین

کلیسای سیستین: کلیسای سیستین، یک کلیسای کوچک در کنار کلیسای سنت پیتر است که به عنوان اقامتگاه شخصی پاپ شناخته می‌شود. اما دلیل اصلی اهمیت آن، نقاشی‌های دیواری متعدد و بینظیری است که عمده آنها میکل آنژ (Michelangelo) بر دیوارها و سقف آن کشیده است. البته علاوه بر آثار میکل آنژ، نقاشی هنرمندان دیگری چون رافائل (Raphael) و بوتیچلی (Botticelli) نیز در این تالار وجود دارد.

اشتراک گذاری این پست

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.