• خیابان شریعتی، پایین تر از پل رومی، پلاک 1758، ساختمان ققنوس
  • شعبه سایه: خیابان ولیعصر، روبروی پارک ملت، برج سایه، طبقه 6، واحد 6

راهنمای غذای چینی برای مسافرانی که برای اولین با این کشور سفر می‌کنند

جستجو در سایت

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

آخرین تور ها

6 روز یونان (TK2344)
6 روز یونان (TK2344)
7 روز فرانسه (TK2343)
7 روز فرانسه (TK2343)
9 روز چین (EK2341)
9 روز چین (EK2341)
10 روز ویتنام (EK2340)
10 روز ویتنام (EK2340)
راهنمای غذای چینی برای مسافرانی که برای اولین با این کشور سفر می‌کنند
راهنمای غذای چینی برای مسافرانی که برای اولین با این کشور سفر می‌کنند

یک ضرب المثل چینی هست که می‌گوید: «راضی کردن همه دهان‌ها سخت است!» این جمله به معمای واقعی کلمه، ماهیت غذای چینی را توصیف می‌کند؛ یعنی اینکه غذاهای این کشور  مطابق با ذائقه همه نیستند.

برخی مسافران که برای اولین بار وارد این کشور پهناور می‌شوند، ممکن است در بازگشت بگویند: «غذاهای چینی حال بهم زن بودن!» اما بعضی دیگر می‌گویند: «غذاهای چینی خوشمزه، متفاوت و اشتهاآور بودن!» وجود این تناقض شاید در وهله اول به ذائقه افراد مربوط باشد، اما بیشتر به تنوع فرهنگ غذایی گسترده آن کشور وابسته است.

در این مقاله از آژانس مسافراتی ققنوس به طور کامل در مورد غذای چینی صحبت می‌کنیم تا اطلاعات مفید و کاربردی را برای مسافران تازه وارد در تور چین ارائه دهیم. با ما همراه باشید.

واقعیت‌هایی در مورد بو و مزه غذای چینی!

واقعیت این است که بو و مزه غذای چینی برای بسیاری از مسافران ایرانی در ابتدا ممکن است غریب به نظر برسد. دلیلش هم تفاوت زیاد در ادویه‌ها، شیوه پخت و مواد اولیه است. برای مثال، در بعضی شهرها مثل چنگدو (Chengdu) و چونگ‌چینگ (Chongqing) بوی تند فلفل سزوآن، روغن چیلی و ادویه‌های دودی به محض ورود به کوچه به مشام می‌رسد. این بوها برای بعضی افراد آزاردهنده و حتی چندش‌آور است!

همچنین بعضی غذاها مثل توفو بدبو (Stinky Tofu) ممکن است برایتان غیرقابل تحمل باشد. از طرف دیگر، در برخی مناطق جنوبی مثل گوانگجو (Guangzhou)، تنوع غذاهای دریایی و سبک بخارپز باعث می‌شود بوها ملایم‌تر باشند و مزه‌ها به ذائقه ایرانیان نزدیک‌تر شوند.

واقعیت‌هایی در مورد بو و مزه غذای چینی!

غذاهای چینی چندش‌آور نیستند!

خیلی از غذاها به خصوص در شهرهایی مثل شانگهای (Shanghai)، پکن (Beijing) و شنزن (Shenzhen)، مزه و بوی خوبی دارند. غذاهایی مثل دامپلینگ، نودل‌ها، برنج سرخ‌کرده، مرغ کنجدی، سوپ نودل، اردک پِکَنی بوی آزاردهنده ندارند و برای خیلی از ایرانی‌ها بسیار خوشمزه‌ و حتی اشتهاآور هستند.

اگر وارد رستوران‌های خیابانی خیلی محلی شوید، ممکن است با بوهایی مواجه شوید که باعث می‌شوند پا به آن کوچه‌ها نگذارید؛ اما در رستوران‌های معمولی یا مراکز خرید، غذاها نزدیک‌تر به استانداردهای بین‌المللی سرو می‌شوند. در نتیجه، تجربه بو و طعم غذای چینی بستگی دارد به اینکه کجا غذا می‌خورید، چه نوع غذایی انتخاب می‌کنید و تا چه حد دوست دارید مزه‌های جدید را امتحان کنید.

غذاهای چینی چندش‌آور نیستند!

ایرانی‌ها سراغ کدام غذاهای چینی بروند؟

اگر اولین بار است غذاهای محلی چینی را امتحان می‌کنید، بهتر است به سراغ خوراک‌هایی بروید که امتحان‌شان برای ایرانی‌ها راحت‌تر است و ریسک کم‌تری دارد. در ادامه به بیشتر توضیح می‌دهیم:

غذاهای بر پایه برنج

برنج در چین نقش نان برای ایرانی‌ها را دارد. غذاهایی که بر پایه برنج سرو می‌شوند، طعم‌های ملایم و آشنایی خواهند داشت.
در بیشتر رستوران‌ها می‌توانید غذاهایی مثل برنج سرخ‌شده، برنج بخارپز یا برنج در ظروف سفالی را امتحان کنید. این غذاها با مرغ، گوشت، سبزیجات یا میگو سرو می‌شوند و تقریبا مطابق با ذائقه‌ ما ایرانی‌ها هستند.

بیشتر بخوانید: برای سفر به چین دلار ببریم یا یوان؟

پیشنهاد ویژه:

برنج سفالی (Clay Pot Rice) یکی از بهترین انتخاب‌ها برای غذای چینی است، زیرا طعم خوب، عطر ملایم و بافت ته‌دیگی دارد که تاحدودی شبیه به ته‌دیگ خود ما ایرانی‌ها است.

غذای چینی را در سفر با ققنوس با جان و دل بچشید

نودل‌های متنوع و خوش‌طعم

نودل‌های چینی دنیایی از انتخاب‌ها را پیش روی شما می‌گذارند. از نودل‌های سوپی با گوشت گرفته تا نودل‌های سرخ‌شده با سبزیجات، همه‌چیز در یک منوی گسترده و پر از جزئیات (از نظر مواد اولیه) در دسترس‌تان است. کسانی که ماکارونی دوست دارند، این غذاها را هم می‌پسندند. اگر حوصله غذاهای آبکی ندارید، کافی است به فروشنده بگویید Dry noodles (یعنی نودل بدون آب). این غذاها خیلی شبیه به ماکارونی هستند و ذائقه ایرانی‌ها را به خوبی ارضا می‌کنند.

در ادامه چند مورد از نودل‌های معروف چینی را هم معرفی می‌کنیم که اغلب داخل منو خواهید دید:

  • لانژو بيف نودل (Lanzhou Beef Noodle): نودل‌های کشیده‌شده با دست، همراه با گوشت گاو
  • دان دان نودلز (Dan Dan Noodles): نودل‌های تند و معطر با سس سزوآن
  • ژاجیانگ‌میان (Zha Jiang Mian): نودل با سس گوشت چرخ‌کرده و خمیر سویا
  • بیف چاو فان (Beef Chow Fun): نودل‌های برنجی پهن تفت‌داده‌شده با گوشت گاو
  • بی‌آن‌بیان نودلز (Biang Biang Noodles): نودل‌های پهن و ضخیم با گوشت و فلفل

ایرانی‌ها سراغ کدام غذاهای چینی بروند؟

غذاهای خیابانی خوش عطر

غذاهای خیابانی چین یکی از بخش‌های جذاب سفر به چین هستند. البته لازم نیست از همان اول سراغ چیزهای عجیب و غریب بروید! خیلی از خوراک‌های خیابانی واقعا خوشمزه، ارزان و ساده هستند. برای مثال، Baozi (نان بخارپز پرشده)، Jianbing (صبحانه خیابانی چینی) یا سیخ‌های کبابی انتخاب‌هایی هستند که تقریبا اکثر مسافران ایرانی از آن‌ها راضی‌ خواهند بود.

در میان غذاهای خیابانی چین برخی خوراکی‌ها برای ذائقه ایرانی‌ها چندان مناسب نیستند و بهتر است از امتحان کردن‌شان صرف‌نظر کنید. غذاهایی مانند توفوی بدبو (Stinky Tofu)، روده و دل و جگر تفت‌داده‌شده، پاچینی (Chicken Feet)، شکمبه و امعاء و احشاء گاو یا خوک، تخم‌مرغ صدساله (Century Egg)، عقرب و حشرات سرخ‌شده و ماهی یا گوشت تخمیرشده اغلب بوی تند و بافت نامتعارف دارند و ظاهرشان اشتها را کور می‌کند.

غذاهای خیابانی خوش عطر

تفاوت غذای چینی در شهرهای مختلف

چین کشور بسیار بزرگی است و هر منطقه آن سبک غذایی مخصوص خودش را دارد. این تفاوت‌ها آنقدر زیاد است که اگر از غذایی در یک شهر خوش‌تان نیامد، ممکن است در شهر بعدی عاشقش شوید. در ادامه به تفاوت غذایی براساس شهر اشاره می‌کنیم:

  • پکن غذاهای خوشمزه و خوش عطری دارد. غذای معروف این شهر اردک پکن (Peking Duck) است که اغلب به دل اکثر افراد می‌نشیند.
  • غذاهای شانگهای شیرین‌تر و لطیف‌تر هستند. دامپلینگ‌های سوپ‌دار (Soup Dumpling) این شهر یکی از محبوب‌ترین غذاهایی هستند که مسافران ایران از آن تعریف می‌کنند.
  • سیچوان برای کسانی که عاشق غذاهای تند هستند، انتخاب بهتری است. پیشنهاد ما ماپو توفو (Mapo Tofu) است.

تفاوت غذای چینی در شهرهای مختلف

نکات مهم برای اینکه تجربه خوبی از غذاهای چینی داشته باشید

در سفر به چین بهتر است چند نکته ساده را رعایت کنید تا بدون نگرانی غذاهای خوشمزه بخورید و از سفرتان لذت ببرید. در ادامه به نکات مهم برای غذای چینی اشاره می‌کنیم:

  • در دو سه روز اول از غذاهای خیلی خاص و عجیب و غربب دوری کنید. معده شما باید به طعم‌ها و مواد غذایی جدید عادت کند. بهترین غذاها برای شروع همان برنج، نودل و دامپلینگ هستند.
  • همیشه آب معدنی بخورید و از آب لوله‌کشی استفاده نکنید (از نظر طعم و املاح خوب نیست). این موضوع مهمی است و در سفر به بسیاری از کشورها از جمله چین باید جدی گرفته شود.
  • در رستوران‌های بزرگ، یک غذا برای دو نفر کافی است. غذاها حجم زیادی دارند و اگر ندانید، ممکن است هزینه اضافی بپردازید.
  • در مورد غذاهای خیابانی هم بهتر است از جاهای شلوغ خرید کنید، زیرا مردم محلی زیاد هستند و این موضوع اغلب نشان‌دهنده کیفیت غذا است.
  • اگر غذایی جلویتان گذاشتند که از ظاهر یا بوی آن خوشتان نیامد، تعارف نکنید و به گارسون بگویید غذای دیگری را برایتان بیاورد.

غذای چینی را در سفر با ققنوس با جان و دل بچشید

غذای چینی را در سفر با ققنوس با جان و دل بچشید

چین کشوری با ده‌ها سبک غذایی مختلف است. از غذاهای بسیار ملایم و خوش‌عطر گرفته تا خوراک‌های تند و خاص، همه‌چیز پیدا می‌شود. اگر با شناخت کافی سفر کنید و از غذاهای ساده شروع کنید، احتمالا شما هم در صف کسانی خواهید بود که می‌گویند «غذاهای چینی خوشمزه و متفاوت بودن.» ما در آژانس مسافرتی ققنوس به شما کمک می کنیم تا به انتخاب تور مناسب و راهنمایی‌های کلی در مورد غذای چینی و سایر موارد، سفر خوبی را به چین داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر با تیم کارشناسان ما تماس بگیرید.

سوالات متداول

وحشتناک ترین غذاهای چینی چیست؟

سمارمارو (Stinky Tofu) با بوی شدید و بچه قورباغه یا مارهای سوخاری، بسیار عجیب و وحشتناک هستند.

اسم غذاهای چینی معروف چیست؟

اردک پکن با پوست ترد و دامپلینگ‌های خوشمزه، از محبوب‌ترین و شناخته‌شده‌ترین غذاهای چین هستند.

غذای چینی حلال چیست؟

دامپلینگ حلال (Jiaozi) و مرغ سرخ‌شده به سبک چینی مطابق قوانین حلال آماده می‌شوند.

اشتراک گذاری این پست
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.