استانبول را چقدر می‌شناسید؟

جستجو در سایت


دسته بندی


آخرین مقالات


برچسب ها


آخرین تور ها


استانبول را چقدر می‌شناسید؟

استانبول را چقدر می‌شناسید؟

استانبول بزرگ‌ترین شهر ترکیه با مساحتی در حدود ١٨٣١ کیلومترمربع در استان استانبول با وسعت ٦٢٢٠ کیلومترمربع و در دو قاره جهان واقع شده است. این شهر با آب‌هایی نظیر دریای سیاه، دریای مرمره و تنگه بسفر احاطه شده و حمل و نقل دریایی در آن از اهمیت زیادی برخوردار است. نام قدیم شهر استانبول قسطنطنيه بوده و نشانه‌های سکونت انسان در آن به قبل از هزاره هفتم برمی‌گردد. موقعیت جغرافیایی و آب و هوای خوب این شهر آن را به یک مقصد توریستی برای افرادی بدل کرده است که می‌خواهند در طول سفر علاوه بر بازدید از اماکن تاریخی، به خرید از فروشگاه‌های متعدد و متنوع بپردازند.
در استانبول مراکز خرید، بناهای تاریخی و جشنواره‌های ملی از عوامل جذب گردشگر هستند. جمعیت استانبول بیش از 14 میلیون نفر بوده که در بخش‌های اروپایی و آسیایی این شهر به نسبت‌های 65% و 35% مستقر هستند. زبان اغلب مردم ترکی استانبول است با این حال حتی افراد کم‌سواد در این شهر درصورتی‌که با توریست‌ها مواجه شوند در حد انتقال موضوع و درک منظور آنها قادر به مکالمه به زبان انگلیسی هستند. بیشتر ساکنان شهر استانبول مسلمان هستند و دین اسلام در سال 1924 در کشور ترکیه به عنوان دین رسمی تعیین شد. مراکز تاریخی مشهور آن در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده و هرساله گردشگران بسیاری را به این شهر می‌کشاند. در این متن قصد داریم ابتدا به توضیح تاریخچه مختصری از این شهر پرداخته و سپس آب ‌و هوای استانبول را برای سفر تشریح کرده و برخی جاذبه‌های معروف آن را معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

[lwptoc]

تاریخچه شهر استانبول

تاریخ بنای این شهر به سال 667 قبل از میلاد بازمی‌گردد. یونانیان و بیزانس‌ها با مهاجرت به این منطقه باعث تشکیل اولین تجمع شهر گونه در آن شدند. در زمان داریوش شهر استانبول در قلمرو ایران قرار گرفت و پس از آن در سال 395 میلادی توسط امپراتوری روم تسخیر و به عنوان پایتخت امپراطوری روم شرقی برگزیده شد. در سال ۱۴۵۳ میلادی هفتمین شاه عثمانی سلطان محمد دوم، نام شهر را استانبول گذاشت که به معنای «جایگاه وفور اسلام» است. دوره درخشان حکومت عثمانی در استانبول تا سال 1923 ادامه داشت و عامل ایجاد بناهای تاریخی مهم و معروفی در آن شد. پس از تشکیل حکومت جمهوری در ترکیه، آتاتورک پايتخت اين كشور را از استانبول به آنكارا تغيير داد.

 

آب ‌و هوای استانبول

میزان رطوبت در آب ‌و هوای استانبول زیاد است. مه صبحگاهی در اکثر روزهای آن رؤیت شده و میزان بارش سالیانه 870 میلی‌متر است. آب و هوای مدیترانه‌ای این شهر موجب ایجاد تابستان‌های گرم و مرطوب و زمستان‌های سرد و برفی شده است. به طور کلی سفر به استانبول در فصول گرم سال مناسب‌تر است، چراکه تفریحات آبی که تعداد کمی هم ندارند، در هوای گرم انجام می‌شوند و برای بهره بردن از آنها بهتر است در تابستان از این شهر دیدن کنید. از اواسط شهریور دمای هوا رو به خنکی رفته و تا اواسط خردادماه ادامه دارد. آب ‌و هوای استانبول در اکثر روزها بادی است و سرعت باد در آن به 17 کیلومتر در ساعت می‌رسد.

[sc name=”Highlight” text=”استانبول بزرگ‌ترین شهر ترکیه بوده و تنها شهری در جهان است که در دو قاره واقع‌شده و جاذبه‌های تاریخی آن در کنار مراکز خرید متعدد، از علل جذب گردشگر و شهرت آن است.” ]

 

معرفی شهر استانبول و جاذبه‌های گردشگری آن

استانبول پنجمين شهر بزرگ جهان بوده و تنها شهر دنياست كه بخشی از آن در قاره آسيا و بخشی در اروپا واقع شده است. اطلاعات درباره استانبول و جاذبه‌های گردشگری آن به حدی زیاد است که می¬توان در مورد آن کتاب‌ها نوشت با این حال در این بخش سعی می‌کنیم به طور خلاصه به برخی از این جاذبه‌ها اشاره نماییم.

[irp posts=”2332″ name=”چرا به گرجستان سفر کنیم؟”]

[irp posts=”2583″ name=”آیا ارمنستان برای سفر مناسب است؟”]

در استانبول مراکز خرید متنوع و متعددی وجود دارند که این شهر را به مقصدی برای افراد علاقه‌مند به این مقوله تبدیل کرده است. بازار بزرگ استانبول قطعاً اولین انتخاب توریست‌ها برای گشت‌وگذار است. این بازار با جذب سالانه 250 هزار گردشگر یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین مراکز خرید سرپوشیده دنیاست. وجود 4000 مغازه در 48 خیابان که همه در مجموعه بازار بزرگ استانبول قرار می‌گیرند باعث این وسعت شده است. این بازار تنها مرکز تجاری شهر نیست و برای خرید، فروشگاه‌های بزرگ و کوچک در سراسر آن وجود دارند که هر گردشگر با هر سلیقه را راضی می‌کند. پاساژهای لوکس و برند فروشی‌ها از دیگر مراکزی هستند که خریداران بسیاری را به سمت خود می‌کشانند.

بازار بزرگ استانبول
بازار بزرگ استانبول

علاوه بر خرید، بازدید از اماکن تاریخی از جمله فعالیت‌هایی است که توجه توریست‌ها را به خود جلب می‌کند. مسجد سلطان احمد که به دستور او و با کاشی‌های آبی‌رنگ در مقابل کلیسای ایاصوفیه بناشده است، یکی از این دیدنی‌ها است. به علت وجود این کاشی‌ها به این مسجد، مسجد آبی نیز می‌گویند.
مسجد سلیمانیه که با الگوبرداری از ایاصوفیه ساخته‌شده است محل دفن سلطان سلیمان، همسر محبوبش خرم سلطان و دخترش مهری ماه بوده و یکی از اماکن دیدنی شهر استانبول است.
آب‌انبار یارتابان از دیگر جاذبه‌های تاریخی استانبول است که مجسمه‌ای از سر هیولای افسانه‌ای مدوسا در آن قرار دارد که قدمتش به دوره عثمانی بازمی‌گردد.
کاخ توپکاپی که به یک موزه تبدیل شده است نیز از آثار به‌جامانده از دوران عثمانی است که اشیای گران‌بهایی همچون تخت نادرشاه، شمشیرهای قدیمی و غیره در آن نگهداری می‌شوند. پارک گلخانه جزء باغ‌های توپکاپی است که با گل‌های زیبا تزئین شده و می‌توان پس از بازدید از موزه در آن قدم زد.
کاخ دولما باغچه به دستور سلطان مجید که سی و یکمین پادشاه عثمانی بوده، در سال 1856 بناشده است. شکوه معماری عثمانی در کنار سبک مدرن، نمای منحصربه‌فردی را ایجاد کرده که هر بیننده‌ای را به وجد می‌آورد.
ایاصوفیه استانبول در قرن ششم میلادی و در دوره امپراتوری روم شرقی یک کلیسای باشکوه بوده که بعد از فتح استانبول توسط امپراطوری عثمانی به مسجد و هم‌اکنون به موزه تبدیل شده است و یکی از بناهای تاریخی مهم در این شهر است.
جشنواره‌های متعدد از دیگر جاذبه‌های توریستی شهر استانبول است. جشنواره بین‌المللی فيلم استانبول، جشنواره بین‌المللی موسيقى جاز، جشنواره ادبى تانپينار، جشنواره انيميشن و جشن عید فطر ازجمله مهمترین این مراسم هستند که بازدید از آنها به یکی از علل مسافرت به این شهر تبدیل‌شده است.

همان‌طور که توضیح داده شد شهر استانبول با اینکه پایتخت نیست ولی به علت مراکز خرید پویا و اماکن جذاب تاریخی یک مقصد مهم برای گردشگران در ترکیه است که عواملی مانند نزدیکی آن به ایران و هزینه نه چندان بالای تورهای ترکیه و همچنین امکان خرید اجناس باکیفیت، آن را به یک شهر محبوب برای گردشگران ایرانی هم تبدیل کرده است. پس اگر قصد سفری تفریحی همراه با خرید اقلامی از برندهای اصل را دارید، بهتر است به شهر استانبول بروید و با اقامت چند روزه از تمام زیبایی‌های آن لذت ببرید.

اشتراک گذاری این پست

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.