- خیابان شریعتی، پایین تر از پل رومی، پلاک 1758، ساختمان ققنوس
- شعبه سایه: خیابان ولیعصر، روبروی پارک ملت، برج سایه، طبقه 6، واحد 6
نام فرانسه با شیرینیها و دسرهای خوشمزه گره خورده است و دسر فرانسوی محبوبیت عجیبی در دنیا دارد. شکمگردی و خوردن غذاهای خوشمزه یکی از اصلیترین فعالیتهای گردشگران تور فرانسه به شمار میرود و هیچ چیز مانند خوردن دسرهای فرانسوی پس از سرو یک وعده غذای فرانسوی، این تجربه را تکمیل نمیکند.
دسر فرانسوی ترکیبی از هنر و خلاقیت است که آشپزهای این کشور در طی سالهای طولانی بدست آوردهاند و با ترکیب طعمهای مختلف، قرار است دنیای جدیدی از طعم و مزه را پیش روی شما بگشایند. در این مقاله از وبلاگ ققنوس قصد داریم شما را با تعدادی از انواع دسر فرانسوی کلاسیک و خوشمزه آشنا سازیم. پیشاپیش از اینکه قرار است دهانتان حسابی آب بیافتد از شما عذرخواهی میکنیم
[lwptoc]
کرم بروله یک دسر سنتی فرانسوی بسیار خوشمزه و محبوب است که با استفاده از کاسترد (custard) تهیه میشود و روی آن لایهای ترد و خوشمزه از کرم کارامل قرار دارد. امروزه این دسر فرانسوی ساده در سرتاسر دنیا پیدا میشود، اما از آنجاییکه فرانسه خاستگاه آن است، بهترین نوع آن را در کافهها و شیرینی فروشیهای پاریس پیدا خواهید کرد.
این دسر فرانسوی ساده، یکی از پرطرفدارترین شیرینیهای پاریس است و هنگامی که آن را سفارش دهید، تازه متوجه خواهید شد که چقدر برای ما ایرانیان نیز آشناست؛ در واقع پروفیترولس همان شیرینی نام خامهای است که در ایران نیز بسیار محبوب است. در فرانسه علاوه بر خامه، درون نان خامهای با کاسترد یا بستنی نیز پر میشود و روی آن را نیز شکلات میریزند.
سوفله دیگر دسر فرانسوی مغزدار و خوشمزهای است که پیشنهاد میکنیم در تور فرانسه امتحان کنید. این دسر دوست داشتنی با استفاده از زرده و سفیده تخم مرغ تهیه میشود و آن را در کاسههای کوچک تک نفره سرو میکنند. البته باید بدانید که علاوه بر نوع شیرین آن که به عنوان دسر استفاده میشود، انواع دیگری از آن نیز وجود دارند که با استفاده از گوشت، ماهی، سبزیجات و … تهیه میشوند و خود یک غذای کامل هستند.
اگر به شیرینی فروشیهای پاریس سری بزنید، مطمئنا ویترینهای مختلفی را میبینید که پر از ماکارونهای خوشمزه در طعم و رنگهای بسیار متنوع هستند. درباره طعم لذیذ این دسر فرانسوی، هر توضیحی اضافه است و تا یک بار آن را امتحان نکنید، متوجه آن نخواهید شد.
فرانسه مهد انواع پای و تارت میوهای خوشمزه است اما شاید خوشمزهترین و معروفترین تارت میوه فرانسوی، تارت تاتین باشد که با استفاده از سیب کاراملی شده تهیه میشود. این دسر میوهای فرانسوی، اولین بار در دهه 1880 میلادی در هتل تاتین در 169 کیلومتری جنوب پاریس به طور تصادفی ابداع شد و به سرعت در فرانسه و کشورهای دیگر محبوبیت یافت. این دسر سیب فرانسوی با چای بسیار دلچسب و لذیذ است.
دسر فرانسوی پاریس برست یکی دیگر از شیرینیهای خوشمزهای است که انتظار شما را میکشد و پیشنهاد میکنیم به هیچ عنوان طعم دوست داشتنی آن را از دست ندهید. این دسر اولین بار در سال 1910 و به مناسبت مسابقه دوچرخه سواری پاریس-برست-پاریس درست شد و به همین دلیل در ساخت آن، از شکل چرخ نیز الهام گرفته شده است. مطمئن باشید طعم بادام زمینی و کارامل آن خاطرهای شیرین برای شما خواهد بود.
اگر به طعم گیلاس یا آلبالو علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم به هیچ عنوان دسر کلافوتی فرانسوی را از دست ندهید. تاریخچه دسر فرانسوی خوشمزه به منطقه لیموزن (Limousin) بازمیگردد و با استفاده از یک خمیر خوشمزه و گیلاس (یا آلبالوهای) یا آبدار، میتواند شما را شگفت زده کند.
[sc name=”highlight” text=”اگر به طعم گیلاس یا آلبالو علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم به هیچ عنوان دسر کلافوتی فرانسوی را از دست ندهید” ]
بدون شک شکلات یکی از بهترین طعمهای موجود در دنیاست و دسر فرانسوی موس شکلاتی میتواند شما را به بالای ابرها ببرد. این دسر با استفاده از سفیده تخم مرغ، خامه و شکلات تهیه میشود و بافت سبک آن میتواند این اجازه را به شما بدهد که حجم زیادی از این دسر فرانسوی شکلاتی را میل کنید و احساس سنگینی نکنید.
کیک یا دسر فرانسوی اپرا یک شیرینی و دسر فرانسوی بسیار خوشمزه است که از لایههای متعدد کیک اسفنجی بادامی و خامه شکلاتی تهیه شده و روی آن لایهای ضخیم و خوشمزه از شکلات قرار دارد. اگرچه ریشه این دسر فرانسوی اگزوتیک و دوست داشتنی مشخص نیست، اما به نظر میرسد از سال 1955 به این سو، این کیک شهرت پیدا کرده و خوردن این دسر فرانسوی مخملی در کنار سالن اپرای گارنیه، به پای ثابت تورهای پاریس تبدیل شده است.
دسر پلمبیر فرانسوی یک دسر خوشمزه است که در واقع یک بستنی است که بادام و میوه شیرین در آن ترکیب شده است. اگرچه به طور دقیق مشخص نیست که این دسر فرانسوی کی و کجا پدید آمده است، اما افسانههای میگویند این دسر در سال 1858 ابداع شد و اولین بار هنگامی که ناپلئون سوم در حال امضای معاهده پلمبیر بوده، برای وی سرو شده است.
خامه و توت فرنگی دو ماده غذایی خوشمزهای هستند که در ترکیب با یکدیگر، طعمی استثنایی را پدید میآورند که آن را در دسر رومانف فرانسوی تجربه خواهید کرد. این دسر فرانسوی بسیار ساده است و از ترکیب خامه زده شده شیرین و برشهای توت فرنگی درست میشود.
دسر پارفه فرانسوی یکی از محبوبترین دسرهای اروپایی است که در سرتاسر دنیا طرفدار دارد و حتی ورژنهای مختلفی از آن نیز ابداع شده است. اما نوع اصیل این دسر فرانسوی که پیشنهاد میکنیم در تور فرانسه امتحان کنید، ترکیبی از خامه، تخم مرغ، شکر و شیرههای مختلف است و گاهی به آن بستنی و برشهای میوه اضافه میشود.